Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bidrag till trasdockan...2...<br>


För de förstod inte

De tänkte säkert på hennes bästa. den där fredagen före semestern. de tänkte säkert. kärnfamilj. dagis. skolgång. fröken. trygghet. orubbade cirklar. kompisar. lek. kanelbullar. godnattsagor. gladskratt. familjealbum. hålla samman i våttotorrtkalas. mamma pappa. mamma pappa. mamma. pappa. barn. för de förstod inte. förstod inte. och semestern stod för dörren och imorgon är säkert en bättre alldeles vanlig dag. dag. lojal. vet du vad ordet lojal betyder. lojal som sliter sönder. inifrån. du. du. vyssja du lilla barn. dom. dom. och domen livstid. för barnen i sagodrömmar. sörgårdsidyllen. där vi vuxna tittar bort. för barnens bästa. fast vi redan har facit.




Prosa (100-ordare) av Lilla My* VIP
Läst 1081 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2010-05-12 19:08



Bookmark and Share


    Lillemor
Grattis till ditt fina bidrag:
En berörande o rörande text
där inget står skrivet på näsan.
Tänk själv!
Se själv!
Gör!

Gör vi?..

Hälsningar Lillemor
2010-06-14

  Anna*
Det finns allt för många facit ... Berör. Bra!
2010-05-30

  Göran P Rödholm
Det här gillar jag mycket. Allt av klokskap, vemod, ilska, resignation, vardag, glädje, sorg, livets gång ja, ungefär så. Funkar både som hundraordare och trasdockebidrag så vitt jag fattar.
2010-05-14

  Miss Mod
Håller med Bodil, bravo.
2010-05-13

  Bodil Sandberg
hej min vän..så bra ordat om falska fasadens vittrande byggnation ..tycker blåbärets kommentar är så bra

applåder för denna berörande starka dikt!!
2010-05-13

  Blåbäret
det är inget skydd, inget försvar
murarna kan försöka hålla hoten borta, de utifrån kommande, men de som kommer inifrån då?
och de som uppstår av att någon vänder bort sin blick?
ja, det rör och berör...
2010-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Lilla My*
Lilla My* VIP