Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om ett barn

Mamma ta min hand
och berätta för mig att allt kommer bli bra.
Berätta för mig hur lyckan lever vidare bakom stängda dörrar.
Säg till mig, att jag kommer bli frisk om jag nu ger mig av.
Snälla mamma jag vill inte...
Låt mig få stanna hos dig,
jag lovar att inte störa.
Jag lovar att inte hosta om natten.
Och jag lovar att hålla inne min rädsla,
när smärtan hälsar på.
Men låt mig få somna tryggt.
Även om det bara blir en till natt.
Jag vill inte lämna er om ni inte finns hos mig när jag går.




Prosa (100-ordare) av Elisabeth Johansson
Läst 259 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-17 21:59



Bookmark and Share


  Anna*
Lojala som få är barn och den ovillkorliga kärleken då de samtidigt utplånar sig själva ... stark text!
2010-05-29

    Herr Ångest
Smärtsamt att läsa. Barn är bland de trognaste som finns, även om man kanske inte alltid tror det. Men du visar det på ett bra sätt!
2010-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Johansson
Elisabeth Johansson