Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag hör inte hemma i stan, naturen där hör jag hemma


JAG ÄR INGEN STADSMÄNNISKA KOMMER ALDRIG ATT BLI

Jag var tvungen att ta bilen, åka till stan
hade saker att uträtta, som bara kan göras
i stan

Tvätta bilen, det var den verkligen i behov
av, när jag så kom dit där jag tvättar bilen
var kön så lång, så jag vände

Tänkte gör allt det andra jag måste göra
bilen den kan jag tvätta när jag åker hemåt
annars är det en dag i morgon också

I stan springer människor gata upp och ner
alltid på väg någonstans, det stressas och
jäktas, många låter irriterade, det gnälls
och skriks

Jag går från A till B, orkar inte bara gå runt
titta i fönster, gå i affärer, shoppa, jag gör
det jag ska, sen vill jag hem

Naturen med skogar, sjöar, alla vilda djur, allt
som växer och gror, där hör jag hemma, att
få gräva i jorden, se det jag sått och planterar
växa och bli vackert

Det är något annat än stadens gator med asfalt
och kullerstenar. Jag fick det jag skulle göra gjort
när jag så svängde för att tvätta bilen, var där
tomt, inga bilar stod i kö

Så jag gick in, sa jag vill tvätta bilen, då kom frågan
vilket tvättprogram vill du ha? Då stod jag där, såg
inte vad det stod, så jag kom mig för att säga

Bilen är väldigt smutsig, vilket program tycker du
blir bäst, så fick jag min lapp, körde in bilen, satte
igång tvättprogrammet, stod där och tittade en
stund

När jag så tyckte det såg ut att gå bra, gick jag
och köpte en glass, medan bilen blev tvättad
stod jag ute i solen åt på min glass, längtade
hem, var trött svettig och varm, när det var så
kvavt, trodde det skulle bli åska, men än har den
inte kommit, ska den komma, kan den få vänta
tills det blir ljust och dag



anits 18 maj 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-05-18 23:59



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Fängslande berättelse.
2010-05-19

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Fint skrivet. =) Lite av båda är inte så illa. =)
2010-05-19

    sajo
naturen med för mig, där det inte finns någon stress och jäkt.

Bra skrivet. Bokmärkes genast.
2010-05-19

  Catharina Edin VIP
Är nog mer av en stadsmänniska, tycker om att ha mycket folk och hus omkring mig, men odlar gärna också!
2010-05-19

  Eva Helene VIP
Så skönt att du hittat en plats där du hör hemma, nära naturen!
2010-05-19

  Larz Gustafsson VIP
Jag dras åt båda hållen.
2010-05-19
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP