Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu ett resultat av min prao på Skinteboskolan.


Den slutna sfären.

Signalera för flykt
Flykten genom det höga gräset
Inte farligt, men på största allvar
Spelet i den slutna sfären
Den ingen vuxen överskridit

Minns du vägen vi sprang
Runt den smala branten som vätte mot fotbollsplanen
Tappade du fart, tappade du balansen och föll
Minns du hur enkelt livet var
Minns du tiden, då var den evigt lång
Nu inte mer än en eftermiddag i maj
strax innan skolan stänger

Det fanns en distans mellan oss och tingen
Det fanns en självklarhet i allt omkring oss
Inget skedde blott av nödvändighet
Allt i hemligt samspråk med de som var med oss
Med de som avlöst vid de andras läger
Den som jagade den andre
De som vi skymtade hukandes bakom nyponbuskaget.

De sa att det var en förberedelse för det riktiga livet
Nu vet jag, att den slutna sfären är den sannaste av världar
Och att det var där det riktiga livet tog plats.




Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 295 gånger
Publicerad 2010-05-19 21:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin