Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

imitten

 

i marker  stenringstrygg brinner eld
mottagarögashjärta
lyssnar
ser

ser skepp
ser moln skingras

med mina fyllda drömmars segel
flyger jag
lägger
segel
i eldrenan

ur
urdem

seglar molnskepp
en människa byggde sig en luftballong så visade eldfolken
byggde sig en luftballong i himlars salar
av träd av växter
av marker
gives

flätad korg
av styrke gives linor
av spinnare
av vävande gives väv
av himlar ur bergskälla gives
silvernenål
av öga gives
tråd
silvernenål sömmar i tima
fogar skrifteblad
till blad
i sjufaldigsfärger
korsstygn
stjälkstygn
rosengång

ballongen
är
ellips
är
glödlampa
ja så ser det ut i eldvila
då de andas stilla

människan
beger sig ut i vandringsstråke
ber marker om sand
tindrande
sand rinner mjukstilla
strilande glitter
mellan fingrar
in i påsar
knyten
knyten bindas fast
är  korgring
kring

en människa tar ett steg åter
betraktar ballongen
ja, så såg den ut

förnöjsamhetsstrålan
i ansiktsram

en människa stiger i korgen in
eld brinner
luft andas
luftandning strävar till ljus
av värmansandning
människa ler

ballongen stiger
stiger
allthögre
allt
högre
en människa seglar i vind
ser allt det vackra därnere
där nere

där
nere
från
är
knytens
samlad
fler och fler

ballongen börjar sjunka
sjunka närmre

jag vill stiga men

ber vind
måste jag verkligen

men

hur
hur skall jag kunna
släppa

vassa klippor
reser raggtänder
gapar
efter
söker ta fast
fast
fastfästa

en människa inser
fylls av insikt
löser knut
efter knut

knyten falla
sandglitter
virvlar

ber vind om
hemom
ler
helandeljus

en människa låter knutar vara
ville ej släppa
knyten är
ring
av sand blev tungmetaller
tungmetaller är slagg
slaggprodukter
gift
sänker
ballongen
en människa med bakbundna händer
sitter i egenfästning

utan fönster
utan
dörr

inser

löser knutar

eld vaknar
luft andas
luftandning strävar till ljus
av värmansandning
människa ler
löser knut
efter knut
vackra moder tag emot min gåva
låt oss andas levandeliv

knyten falla
sandglitter
virvlar

ber vind om
hemom
ler
helandeljus

en människa ser mandala i markhägn

andas
vägen




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 181 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-19 23:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser