Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

morgonvy

 

häggen blommar i mina ögon
doften stiger in i grönskimransandning


fåglar kvittrar
upplyfter
tyngder

jag ser skator svarta vita bygga bo
högt eller lågt
lågt eller högt


de vet

verkan av balansgång

detta visar skatans färger

de skrattar i kärlek

till den


vilken trycker sig mot marken
den vilken smyger
i lönndom

visa dig säger skatan


tar ett luftskutt


boet är grenar sägs vara skattkammare
ser ut vara törnekrona
så är boet en
flätad korg
ett grenverk
en krona


ett bo för liv

de överger aldrig varandra


visst jagar de inkräktare på flykten


gör de det eller
är det en lek


kanske säger skator
knacka innan du stormar in

knacka och du skall se


knacka och du är i välkomnan




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 205 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-05-20 22:23



Bookmark and Share


    Melona
åh, jag älskar skator. skön morgonvy.
2010-05-21

  Anna*
Skatorna är vackra och det som skrivs är tänkvärt
Fullt av liv och rörelse
Ödmjukt knackande på skapelsens under för att bli inbjuden
Fint!
2010-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser