Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

redani

 

en människa satt vid ett träd blickade in i krona
jag skulle vilja komma högre
högrehögt

började räkna ut markens täthet
stammens omfång
grenarna
klättergrenar vägen upp


träd log stilla
riste blomma in i handskål
i knäfamn

vinden susade smekan

stig upp

en människa satt vid havet stod på höga kullar
blickade ut över havsskönhet
jag skulle vilja komma djupare

började räkna ut metrar ned
djup luft
täthet
kropp

vattenytan mörknade
en skugga syntes

vattenytan glitterlog
vattenytan krusades

valen kastade sig upp


jag skulle vilja söka djup
djupt i mig

där   är
mitt inre

än en gång synes valen
valen med sin stora kropp svinga sig upp

i leendeljus
sjunger valen
du är ju
redan

i




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 216 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-20 22:32



Bookmark and Share


  Anna*
Underbart! Vackert! Omtumlande! Skönt.
2010-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser