Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

trädgårdsböljan

 

ack vi leja ormbunksnyckelharpa lupiner liljans sång
krolldroppar hänga rader bladvingar gröna skänker skugga
gull sjunger viva in i häggens doftan
knoppandes syreners violskimrans djupa röda ler i västerandan
in i magnolia knoppars svällan
så blomma du på naken gren du vackra kärleksträd
fjärilar tvenne dansar om
i dammen skvätter fåglar droppljus
liljors svärd sträcker sig höga fingertoppar rör vid
solfingertoppar
så brista körsbärsträdet ut i lovsångsjubels vitleende bärvilja
och där i gräsets höga strå synes blå förgätmigej
solen dalar ned
ser havet koka bubbla tindra välkomnansglädje
barnens skratt lindar girlanger runt mitt hjärta
i tacksamhet böjer jag mitt hjärta till en hand
lägger den värnande om mitt inre




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 174 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-05-22 20:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser