Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Försöker se det ur dotterns perspektiv.




Lärarna och jag

 

De talar och talar.

De använder ord som förvirrar:

 

”Du behöver finna din inre motor”.

Jag har ingen motor.

I min kropp har jag organ.

Biologi, inte mekanik.

 

”Du behöver bättre självförtroende”.

Det låter som om det finns en affär

där jag kan köpa ett,

men ingen talar om för mig

hur jag hittar dit.

Mitt självförtroende ökar inte

för att jag får höra att det borde.

 

”Du kan om du vill”.

Det verkar som om jag

lider av

en allvarlig brist på vilja

och eftersom de tjatar så om detta underskott

är det nog något jag borde skämmas över,

men jag blir mest förbannad

och ledsen.

 

”Du kan mer än du visar”.

Jag fattar inte vad de menar

och när de försöker förklara

så tänker jag:

de vill att jag ska

plocka fram och visa något

jag inte vet att jag har.

 

Hur ska det gå till?

 

 




Fri vers av Åsa Pyke
Läst 236 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-05-24 09:16



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Och det gjorde du väldigt bra, det skadar inte att försöka se saker i andras perspektiv, det skulle många kunna lära sig av! Inte bara lärarna..
2010-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Pyke
Åsa Pyke