Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dagbräckning

 

livet är en dagbräckning
så står du med en bräcklig skål i handen
i båda händers omfamn
så varsamt håller du denna skål
denna skål av ädlaste kristall

denna själsskål
livets skål

du håller nu skålen i vänster hand
rör vid kanten med höger pekfinger
ljud stiger ut stiger ur
höga ljud

du gives en stav
nu rör du staven inuti
skålen svara an 
av
ger
 sånger

klangslingor vilka lindas runt dig
lindas runt din gestalt

du klarnar allt mer

du är en dagbräckning

du ser alla steg
hela ditt väsen utbrett
först får du nästan svindel
av mängden
av kaoset
du stannar kvar ser att
allt är inte det vilket först synes vara
du sveper med handen
andas
ser

skålen är i luften
du ser skålens bräcklighet
upplever klanger ljuda
inom dig

allt är inte det första
ändå alltid det första
du är en kropp i den kroppen
är kroppen är kroppen din första kropp




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 165 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-05-26 19:02



Bookmark and Share


  BenGust VIP
"klangslingor vilka lindas runt dig"
till mig i tankarna en glasharmonika.

Dagbräckningen inbjuder till oräkneliga möjligheter. Men oftast är det de första barnaupplevelserna som avgör det följande.





2020-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser