Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kommer tankar om dagen som varit


INNAN NATTEN

Det är kväll, det lidet mot natt
och det ännu ljust utanför mitt
fönster

Jag ser ut genom fönstret, kan
ana någon som står på sin balkong
ser att det glöder från en cigarett

Någon tar ett bloss innan det är
dags att gå till sängs och sova


Själv undrar jag hur det ska att
sova i natt, när jag har en apparat
som mäter blodtrycket varje kvart

Det surrar till så spänner det i armen
men i natt ska det visst räcka med
två gånger i timmen

Jag ser ut i kvällen, ser hur det börjar
skymma, tänker på den vackra fågeln
jag såg idag

Den var så vacker, länge sedan jag sett
en sådan fågel, jag tror det var en grönfink
kameran, den hade jag naturligtvis glömt
hemma, där gjorde den ingen nytta just då

Nu börjar det skymma, ser att det lyser
i några fönster, vore jag inte så trött, satt
jag kanske uppe för att se när skymningen
går över i gryning, och en ny dag börjar




anits 26 maj 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-05-26 23:00



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så fängslande läsning.
2010-05-28

  Eva Helene VIP
Det är så skönt med ljuset den här årstiden. Förstår att du gärna hade suttit uppe om du orkat . . .
2010-05-27

  Larz Gustafsson VIP
Man säger det är vackrast när det skymmer. Frågan är om det inte är vackrast när det gryr.
Gry Forssell är också vacker...
2010-05-27

  Catharina Edin VIP
Hoppas du kan sova lite i alla fall, det måste vara besvärligt!
2010-05-26

  aol
mysigt fint om din dag
2010-05-26
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP