Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

värnanströskel

 

 

denna natt hade jag en stark upplevelse, visst kan den benämnas dröm
benämningar är populärvetenskapliga dissekenser
gör livet skenbart mer tryggt
eller säkrare
vilket är märkligt
denna natt hade jag en stark upplevelse

befann mig i en skog eller kanske var jag skogen
denna skog var mörk en nattskog
detta mörker var inte mörker
ändå var skogen mörk
i gryningen
nåväl det var inte gryning ty natten var aldrig mörk
hur det nu var sipprade
strilade ljus in genom grenverket
en tröskel in i är där
en värnanströskel

fram stiger en koja där i skogen
hur ser den ut
kanske är det en myrstack men den lutar sig ej till träd
fristående är kojan
en kolarmila kanske
en halv oval
den är täckt eller formad av bark
av kvistar
av torv
skimrar
gör den
skimrar
gyllenljus

en tröskel in är där
en värnanströskel

dimma drar in i långa andedrag
penslar målar svepande
tjock
dimma
tjocka slöjor

koja står i skogen huvuden seglar i tjock dimma
söker hålla sig flytande ovan yta

huvuden
bakhuvuden
bakifrånstankar

kastar solnät över

torkar dem

ser dem

vandra

fria

i

friljus

värman

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 160 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-27 18:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser