Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tusenvägar

 

jag tänker inte leva mina drömmar jag avser leva mina drömmar
så länge har min djupa upplevelse varit drömmens verklighet är sann
mer sann än den verklighet jag ser eller tar på
denna verklighet begränsar mig ty den är tankeprofetia
det är inte så att jag avskyr tanken
inte alls
tanken är ett ovärderligt redskap
så oändligt vacker
den har bara så många
myriader
av gångar
den förvirrar
susar
ger korsdrag
korsdrag ger den ty vi andas tanke istället för dröm
kanske tanken är ett fiskespö
ser en brygga
ser en gestalt sitta vid bryggan
lugnt stilla
fiskspöet är inte i handen med kramp
det existerar ej ett måste få
det vilar ett lugn
stilla
vattnet är stilla
så stilla
skräddare korsar hit och dit
åker skidor
längdåkningsskridskor
ler i skrivandet ty tanken ger mig många bilder
är det tanken eller är det drömsekvenser
havet
vattnet inte en krusning
ser älskade vita näckrosor
de vackra gröna hjärtbladen
gestalten sitter
lugn
vila
linan är ljusskimrande
solen sjunker
sakta in
en båt nuddar vid bryggan
en hand sträckes fram
gestalten lyfter blicken
tar emot handen
metspöet är där på bryggan
i bryggans händer
ser metspöet förenas med bryggans trä
träd
andas
gestalten sitter i båt
de seglar
flyter strömmar med
havet
vattnet skimrar solnedgång
så stillavackert
gestalten
är leendeansikte i seglande hand
i skrivandets stund ler jag
ber tanken;
sätt dig här i min hand
vila dig en stund
tanken sätter sig
helt stilla i min hand
mitt inre vaknar
hjärta strömmar
ser hjärtsol
ser de tusen vägarnas skönhet

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 220 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-05-27 19:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser