Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stråk

 

jag är en puma
mina tassar breder mjuka ut sig
jag breder ut mitt kännande
i upplevande

lyfter blicken
in i
solglittret
fröjdans dans inom mig

jag är en puma jag är marken jag är gräset jag är jag är
jag är en puma
ligger i trädets solglitterregn
mjuk är min kropp
fri utan rädsla
öppnar jag
blicken
vida

där är ljusglänta
andas mina stegs välkomnan
ser vägen med mina steg välkomnade till

glider in i markhänder
stiger ur min guldskimrande päls
strör den över marker
ser solbollar dansa
dansa fria

ser vita dun flyga ur
ur deras händer
över mig

jag är varginna
vitskimrande smeker
mina tassar marker

jag andas in markernas
visdomsvishet
är klipporna
är skogen

är stjärnsilvrens glimmerljusvärme

jag vakar in i natten
mjuk är min kropp
fri utan rädsla
öppnar jag
blicken
vida

där är eldskimran
andas mina stegs välkomnan
ser vägen med mina steg välkomnade till

jag stiger ur min vitskimrande päls
sätter mig helt stilla
vid eld

berättar
sagan




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 178 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-28 22:13



Bookmark and Share


  Cosmic Johanna
Vackert att låta djuren representera krafter inom oss

tycker om denna dikt som får mig att tänka på schamanernas visdom.

varma applåder!
2010-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser