Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
De växer snabbt i antal, de registrerande kamerorna.


Vakande värld

Säg hej till den växande, vakande lins,
som alltid ser vad du gör, var du finns,
där var liten harkling och fatalitet
så snabbt får en touche av offentlighet.

Den letar sig fram bland kyssar och smek
i parkbänkens kuttrande kärlekslek.
Sen fotar den saligt hur det kan gå
i toans tillslutna hemlighetsvrå.

Den ser när du snubblar på ishal stråt
och hör när du visslar en vårlycklig låt.
Och tar du ett snedsteg på villande färd,
så vet den vad drinken och bärsen är värd.

Intet ska undgå dess vidöppna blick -
den matar fram med ett klick varje kick
du ges ditt liv, och den ser varje tår
du får av ditt svidande hjärtesår.

Vad våldsam lycka för den voyeur,
som anställs på heltid som observatör!
Och exhibitionistens sällhet blir stor
av att ständigt betittas av storebror.




Bunden vers av Gertie Lux
Läst 472 gånger och applåderad av 8 personer
Utvald text
Publicerad 2010-05-29 10:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Guud, vilken bra dikt! Alla ord, var kommer dom ifrån? Jag är bara 11 år, men jag kan sånt här. Och enligt mig, så är denna dikt fullkomligt
Underbar!
2010-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Gertie Lux