Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det dör flera stjärnor än det föds, konstaterar astronomer.


Existentiell tid


Hej, lilla kräftan, så gott vi ska ha det,
åtminstone vi. Kanske du där i spadet
tänkt dig att leva ännu några år,
men tiden den rinner och ungdom förgår.

Hej, alla strömmingar, läckra och jästa,
snart ska ni göra oss glada och dästa.
Ni har simmat färdigt, men sörj inte så -
livet är ändligt, snart går vår ridå.

Hej, kära måne, och skål, ljuva stjärna,
ett lysande liv vill vi alla här värna!
Visst släcks ni vartefter, men stark är vår törst,
och frågan är vem som i kväll slocknar först.




Bunden vers av Gertie Lux
Läst 236 gånger
Publicerad 2010-08-21 11:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gertie Lux