Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krogens Poeters Palament och Folkpoesibaren

Magnus Puch Olsson Moa Svensk
Lasse Andersson och jag grundade
Gatans och Krogens Poeters Parlament
som en renodlad Öppen scen 1993
Först på Gare de Syd och sen Trollflöjten
Lite senare kom Jane Morén med
i samband med vår tidning Ordtrå
(som senare på Henrik Grapengiessers
inrådan döptes om till Pappret)

Vår målsättning var både kulturell
politisk/social och pedagogisk:
offentlig scen och mötesplats
"skola" och experimentverkstad
för musik och poesi
Inga speciella gästartister
och så småningom ingen entré
(vi hade ju inga större omkostnader
och tycte inte folk skulle få betala
för att läsa sin poesi)

Som mest drog vi under öppningskvällen
på Trollflöjten 160 poeter
Vi var på sex olika krogar på Södermalm
innan vi "retirerade" till Förorten
och Bio Tellus

In kom sen Svante Helmers...
Med ett helt annat koncept:
Hundra spänn i entré(nu 60)
och arvoderade "dragplåster"
som s.k. gästartister
Alltså mer girigt elitistiskt
och konventionellt(en publik
som konsumerar kända artister)
Ironiskt nog kallade Svante det
Folkpoesibaren...

Snart blev jag själv portad...




Fri vers av claes fredelius
Läst 374 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-06-01 07:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

claes fredelius
claes fredelius