Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppehållen

Vart skulle vi någonstans?


Uppehållen
På väg
Härifrån

Tittar ut
Tittar bort
Tittar på dig.

Otålig.
Längtar bort
I ryggsäcken ligger det viktigaste

Men fångas av intresset
- Jo, så är det, och vad tycker du om det här?
Sedan gillandet.
Sedan fysiska kroppars bundenhet
Vetenskapsmän säger att det är likt en drog för hjärnan
Kemi som skapar samhörighet
Viljan att älska
Sedan vanans makt och beroendet
Som fäster ryggsäcken vid ditt golv.

Tittar ut.
Vill ibland bort
Men gillar att röras vid
Gillar att vara nära någon annans hud

Kanske för mycket.
Vill bränna fast den
Sy fast den
Äta upp den
Vara den.
För att slippa lämnas ensam
På ditt golv.

Jag vill bli fri
Men inte ensam




Fri vers av Sammelsurium
Läst 290 gånger
Publicerad 2005-11-14 12:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sammelsurium
Sammelsurium