Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bjälken i det egna

 

Det finns det som är mitt.
Det finns det som är ditt.
Det finns det som är vårt.

Jag kan diagnostisera dig,
lägga dig i ett fack,
döma dina handlingar, ditt sätt och dina känslor.

Jag kan skicka
dina öron
i ett postpaket.

Allt för en känsla
av överlägsenhet.

Jag kan förbanna, skylla ifrån mig och sätta mig på.

Jag kan håna de osedda,
piska de ohörda
och skälla de stumma
för att de inte för sin egen talan.

Jag kan fortsätta låtsas
att ansvaret ligger hos ”någon annan”.

Men.

Det finns det som är mitt.
Det finns det som är ditt.
Det finns det som är vårt.

Vi behöver lära oss
att se.

 

 

 




Fri vers av Åsa Pyke
Läst 229 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-06-07 09:36



Bookmark and Share


  Tillbringaren VIP
Viktiga saker att skilja på...
2010-07-22

  Bibbi VIP
Otroligt bra.
2010-06-20

  Anna*
Så sant ... det är bjälken i det egna som vi får jobba med mest ... Bra!
2010-06-08

  Anders Nordlander VIP
sant
man måste se sig själv också och det man själv gör!
2010-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Pyke
Åsa Pyke