Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fem minuter på en solig balkong en sommarmorgon.


Hatets penetrerande kyla

För hur skulle jag kunna veta
Förklara mig
Sätta ord mot ord
När din lögn skymmer
mina sinnen?

Skarp ammunition
som träffar och
penetrerar
mina organ
Utifrån och in
Sönderfrätt och brutalt

Mitt inre
(Ett så använt uttryck)
Tycks aldrig läka
Utan förpestas
av din närvaro
och ditt skratt
För du,
min kära,
frätte sönder mina organ
med radioaktiv gas
till ett nytt
Tjernobyl

Innanför mitt skinn
kokar en ruttnande sörja
som pressas ut
genom porer
och alla vitala öppningar
En fruktad kraft
som utrotar
alla runtomkring
En mutation
Ett ord;
Hat

Hat
som kokar
som fräter
som förpestar
som penetrerar
som ödelägger
Och allting
baserat på ett ord
av din handlingskraft
Som resultat utav
dig




Fri vers av Erika Olsson
Läst 207 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-06-08 13:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Erika Olsson
Erika Olsson