Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inkräktande





Det skaver på insidan
Som en liten insekt som har tagit sig in i mitt huvud
Tuggar i sig hjärnsubstans och drömmar
Självuppfattning och självkontroll

Det skrapar innanför mitt skinn
Som en liten insekt som vill ta sig ut
Tuggar i sig vävnad och mitt utvändiga skydd

Min insekt leder mig genom självbedrägeri
Den leder mig genom svek
Och jag värnar om den, med skräckblandad förtjusning
Genom hatfyllda komplex

Jag styrs av det de kallar självbevarelsedrift
Kontrollerad i varje steg jag tar
Drivs jag av min insekts-soldat






Fri vers av Erika Olsson
Läst 387 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-05-23 21:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Erika Olsson
Erika Olsson