Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natt i Sverige

Det är natt i Sverige
Någon annanstans blinkar gatlamporna frenetiskt
En toft av det regn som fallit
Glada studenter driver omkring i stadsdunklet
Ute från varvet tjuter färjorna
som grymtande bestar i sömn

En man går med sänkt blick
Vandrar planlönlöst
i skenet från nattbusen
som snart ska köra
Hemlösa kurar ihop sig
Frusna får på den Gottländska slätten
Vinden river i mörka enar
Det brinner i Rosengård
Ta min hand och håll den hårt
tills morgonen kommer.




Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 412 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-06-12 12:49



Bookmark and Share


  amber
Starkt och magiskt!
2010-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin