Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömvinsten



varje vecka tippar han på Lotto

fyra rader två gånger i veckan

samma nummer, vecka efter vecka

lika förväntansfull inför varje dragning

lika besviken efter varje dragning

tänker i nästa stund

att nästa vecka, ja då! ska det slå till

då kommer han att vinna Drömvinsten



han är frisk och arbetsför

har ett arbete att gå till

ett arbete han inte gillar nåt vidare

tycker det är skönt när arbetsdagen är slut

han har en hustru som sköter hemmet klanderfritt

hon arbetar också

har oregelbundna arbetstider

sena kvällar, tidiga morgnar, helger

de ser sällan varandra



han brukar ringa henne på jobbet

ibland ringer hon

korta samtal om ytliga saker

ibland säger han puss gumman!

utan större inlevelse

mera för att det hör till vad som förväntas

relationen måste han ju sköta

så den inte dör




han tippar sina fyra rader

samma nummer

vecka efter vecka

trots att oddsen är emot honom

chansen att vinna är att vinna en chans

Drömvinsten är bara en dröm

han tänker

om han vinner Drömvinsten blir han lycklig

inga bekymmer mera

tillvaron blir ett paradis

han blir Adam med sin Eva




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-06-15 16:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP