Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mänskligt





alltid denna strävan

att nå längre, högre, snabbare

bli rik, rikare. rikast

bli vacker, ännu vackrare, vackrast

när ska människan inse sin begränsning?

när ska människan nå insikt om det viktiga i livet?




människor mäts från alla håll och kanter

kläms in i mallar och diagram

den som inte passar kasseras

likt en trasig vante

blir en sekunda person

inte ens värd en blick



vad är skönheten värd

när sjukdom drabbar?

vad är berömmelsen värd

när någon annan kommit längre, högre, snabbare?

vad är pengarna värda

när inte livsglädjen längre finns?





stanna upp människa!

stanna upp ett ögonblick

ta ett djupt andetag

andas in den milda sommarvinden

lyssna på fåglarnas sång

känn hur din kropp fylls med nya krafter

känn glädjen över detta liv

det liv som blev dig givet när du föddes




sluta aldrig tro




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 291 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-06-17 15:21



Bookmark and Share


  Aftonvännen
Jag tror att slutet på din dikt

fortsätter med något

som mynnar ut i en känsla

av att världen är full av möjligheter

och där börjar längtan att nå fram dit

och bli uppskattad för det
2010-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP