Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oväder


Det blåser alltid
på toppen
Nej,
det gör det inte!
Fortsätt rucka på min världsbild
så ska jag rucka på din,
ingen ömsesidigt ryggkliande
här inte
Bara rak sanning,
en ovänskaplig knuff
från dina pedistaler
och elfenbenstorn
Och om jag blåser
tillräckligt hårt
på din karta
kanske din världsbild
blir mer som vår
Hur är det förresten
i dina elfenbenssalar?
Blåser det på din tron?
Du kanske vill byta?
Jag kan förstöra
din världsbild
om du förstör min,
jag kan blåsa
på din karta
om du blåser
på mitt torn
Det blåser alltid
på barrikaderna...




Fri vers av Erik W
Läst 154 gånger
Publicerad 2010-06-21 13:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Erik W
Erik W