Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bro över verkligheten

Vilken befrielse
när vi kan överbrygga
våra svårigheter
och efterkommanden.

Överbrygga agg
och osämja som uppstår
mellan oss.
Bara vi kan överse de olikheter
som alltid finns
mellan människor.

De som egentligen bryr sig
om den andra.
Kan inte älska varandra
hela tiden,
men vi kan bry oss.

Måste inse de fel
och brister som vi själva har
innan vi kan
anklaga andra om deras.

Ingen ska behöva anklaga
sig själv om skulder,
och anklagelser.
Saker vi egentligen
är oskyldiga till.

Vi kan inte ta över
andra generationers skuld
inte ikläda oss deras ångest.
Alla måste vi hand om
den egna generationens
fel och brister.

Sluta leta i historiens
olika skrymslen.
Men lär av deras misstag
och skapa en egen generation.

Tiden vi har är begränsad
är för dyrbar att kasts bort
på banaliteter.
Måste finna en annan väg
en bro över vår vinklade bild
av verkligheten.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-06-26 11:47



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket bra och tänkvärt skrivit
2010-06-26
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP