Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mer än vad många kanske anar


JAG SER OCH HÖR

Solen värmer så gott, jag har satt mig i skuggan,
gömd bakom mina blommor syns jag inte, dom
kan se mina fötter på pallen, men dom som inte
tittar så noga, dom ser mig inte

Jag ser en humla som flyger mellan blommorna
den är stor och vacker, kanske den som tidigare
fanns på min balkong, har flyttat med mig hit

Jag hör ett barn som gråter, han eller hon får
inte sin vilja igenom, en hund skäller intensivt
nu har jag lärt mig vems hund det är, och var
den kommer ifrån

En man springer förbi, han går inte, verkar ha
väldigt bråttom, jag hör hur det prasslar och
låter när han gör något i bakluckan på sin bil
så stänger han och låser bilen, med stora steg
går han på gräsmattan bakom husen, med en
kasse i handen, till soprummet kanske, det är
vad jag tänker

Det går en stund, en halvtimme kanske, så är
han tillbaka, nu sätter han sig i bilen och åker
sin väg, men det står inte på förrän han är tillbaka

Nu ser han mig där jag sitter, hejar och vinkar
hans beteende känner jag på något vis igen
har nog varit drabbad av en man, som uppfört
sig precis likadant

Jag hör barn skratta någonstans, det låter så
smittande och glatt, överallt hörs röster, det
är någon som sparkar boll, jag kan ana det på
alla rop och skratt

Så kommer den svarta katten igen, den dricker
vatten ur min vattenkanna, den är nog törstig
så går den fram till dörren, jag hinner skjuta
till den, vill inte släppa in den

Jag kan ana att den vill in, den sätter sig vid
dörren och ser på mig, den har smitit in en gång
det räcker,den som äger katten vill nog inte det
heller, då kanske den flyttar in hos mig

Tågen har slutat gå, men bommarna finns
kvar, och nu har något hakat upp sig, det
låter hela tiden, som om dom ska upp eller
ner

Dofterna av gödsel blandas med alla dom
dofter som blommorna ger ifrån sig

Ja, nu har verkligen sommaren kommit
och det känns helt underbart




anits 28 juni 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-06-28 19:28



Bookmark and Share


  aol
så fina iaktagelser från oasen din
2010-06-29

  M M Mannheim VIP
Du har funnit en plats där du kan gömma dig för verkligheten och höra världens ljud runt omkring dig. Din oas påminner om min ”sinnenas trädgård”, en dikt jag skrev en gång. Kram!
Matsman
2010-06-28

  Eva Helene VIP
En härlig oas som du själv har skapat!
2010-06-28

  Catharina Edin VIP
Vilken härlig sommarskildring!
2010-06-28

  Larz Gustafsson VIP
Där har du fått en skön plats att residera på.
2010-06-28
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP