Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag tror det kallas aktivitetsdöd?


Slaveri 2010


Arbeta sju till fyra
för existensminimum?

Det finns de som har det så
i Sverige 2010
Vem sätter stopp för det?

De svälter inte

Men de förändras
inifrån

som om de faktiskt svalt

Se hur tankarna magrar av, förtvinar
Se hur alla fina planer
som vant sig vid att vända om
automatiskt vänder om,
slutar kasta sig ut,

dör innan de föds

Steget är inte långt
från ödmjukhet
till själslig död

Steget är inte långt,
så fånga dem

Säg inte, utan visa,

att de är

med.









Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Gunwale VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-06-30 14:07



Bookmark and Share


    styvbarn
Sant. Det är så sorgligt.
2010-07-07

    ej medlem längre
Existensminimum - det finns ingen värdighet i det ordet.
2010-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP