Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det finns många orättvisor, men kan någon vara värd så mycket varje månad, som många av våra politiker


ORÄTTVISOR

Jag sitter och läser i tidningen
och kan inte annan än bli både
arg, förtvivlad och ledsen

Jag läser om politikernas löner
hur dom nu ska få höjning på
sina redan höga löner

Etthundra fyrtiotusen kronor i månaden
är tydligen inte nog för vår statsminister
nu får han och flera med honom en höjning
med fyratusen kronor i månaden

Jag läser och läser om igen, tror inte
det är sant, är han verkligen värd så
mycket varje månad

Det är många tusen mer än jag får
på ett helt år

Jag läser, jag tittar på siffrorna igen
för mig som fått slita för att få det att
gå ihop, finns ingen rättvisa i det jag
läser




anits 1 juli 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-07-01 13:37



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Håller med Dig till max. Var ska det sluta undrar jag?
2010-07-03

  Fånga dagen
Jag håller med dig det är fan i mig inte klokt att dom får såna höga löner dom pengarna kan användas till bättre behövande men som alltid dom rika vill bli rikare o tar från dom fattiga inte en ända en i alliansen borde få löneförhöjning i år i dessa kristider dom stoppar i fel hål . Tänk om sjukpensionen kunde höjas lite varje år så att vi följer med de höjda priserna vad det kostar att leva vi ska veta vårt värde oavsett jobb eller inte att vara sjuk kan vara en ren kamp att orka med allt.
Bra att du belyste detta
kram Anna-Karin
2010-07-02

  Eva Helene VIP
Bäst att bläddra förbi sådana sidor . . .
2010-07-01

  Catharina Edin VIP
Precis vad jag tänkte.
Tänk vad mycket 4000 kr i månaden skulle betyda för oss halvfattiga medborgare.
2010-07-01

  Larz Gustafsson VIP
Ännu en anledning att vägra rösta.
2010-07-01

  Lars Hedlin
JA världen ser tyvärr ut så....
2010-07-01
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP