Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varje kväll såg vi Danmarksbåten

vi såg havet på den tiden

genom de västliga fönstren
mot den öppna horisonten
var afton en ny solnedgång

vi såg stormarna om hösten

och flockarna med kajor
som flyttade sig från tak till tak
som om det vore en lek
de gamla oljecisternerna
i hamnen såg vi; vi såg
sannerligen hamnen!

varje kväll såg vi Danmarksbåten
ge sig iväg åt väster

vi hade utsikt då

mot världen




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 1423 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-07-02 13:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Som sjöman kan jag inte säga annat att hamnarna har ngt speciellt. Och att ha utsikt mot havet..ja, bättre kan det inte bli:)
Tycker om!
2010-07-02

  stenen/ Yv Ericsson
en skön svalkande dikt med utsikt mot havet. mycket bra!
2010-07-02

  Catharina Edin VIP
Det låter så härligt, att ha utsikt mot världen. Jag tror diktaren har det ändå; i sitt inre.
Mycket fin text om en förfluten tid. Det var då.
2010-07-02

  Gawain VIP
Den här tyckte jag om, kanske särskilt som den får mig att tänka på en tid för många år sen då jag bodde precis i kanten på hamnen i Göteborg. Där kom och gick båtarna dagarna i ända och doften av öppet hav blåste på gott och ont rakt in i mitt ansikte varje gång jag öppnade fönstren för att blicka ut, vilket jag gjorde ofta...

Ja, mycket bra var det skrivet. Vänligt, lekfullt språk fullt av levande bilder.

*stor applåd*
2010-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP