Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar den här varma sommardagen, som jag siter och njuter av på min altan


REFLEKTIONER OCH TANKAR DENNA VARMA SOMMARDAG

Jag sitter under mitt parasoll, ser allt som händer och sker
runt omkring, mina öron hör allt som sägs, det är någon som
pratar så högt i sin telefon, så jag kan inte undgå att höra
allt babbel, det blir inte bättre av att personen går fram och
tillbaka framför min altan

Jag sitter omgärdad av mina blommor, kan inte göra så
mycket annat, denna dag när min termometer visar
trettiofem grader i skuggan

Hör kyrkklockorna ringa, det är visst ett par som ska gifta
sig idag, det läste jag visst i mina papper som kyrkvärd

Jag ser hur molnen tornar upp sig, det kanske ändå blir
åska och kanske regn, som det utlovats på väder rapporten
för idag

Men till kvällen och natten vill jag helst slippa åska,
jag tycker det är obehagligt just då

Vinden tar tag i träden, hör hur det prasslar i björkens löv
det är torrt dom börjar så smått gulna, lite tidigt jag tyckte
dom nyss slog ut, det är säkert vatten den behöver

Nu är det tyst och lugnt, intet ljud mer än vindens hörs
just nu när den tar i och det viner till

Pendylen inne i rummet slår sex slag, nu har eftermiddagen
tagit slut och kvällen tar vid

I natt kan jag ha mitt fönster i sovrummet lite på glänt
jag köpt en fönsterstopp, och tänk jag kunde till och med
sätta dit den, fast det tog lite tid

Sitter här ute, har gjort det länge nu, njuter av den varma
sommardagen, hör hur kyrkklockan ringer in till helg

Så börjar parkeringen fyllas av bilar, nu kommer många hem
efter att kanske varit vid sjön och badat, eller bara njutit av
det vackra vädret

barn kommer cyklande, med ryggsäckar på ryggen och på
pakethållaren, att dom varit nere vid sjön och badat går det
inte att ta miste på, blöta i håret och glatt pratande och med
mycket skratt är dom nu säkert på väg hem

Det är skönt när vinden tar i, det fläktar så härligt, men jag
börjar bli hungrig, dags att gå in och göra i ordning min
kvällsmat, som jag kanske sen kan ta med mig ut och fortsätta
njuta av sommaren




anits 3 juli 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-07-03 21:38



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Så bra skrivet. =)
2010-07-06

  Larz Gustafsson VIP
Fungerar mobiltelefoner överhuvudtaget om man sitter stilla och pratar i dem?
Jag ser sällan någon som gör det.
Själv äger jag ingen och vägrar att skaffa en.
2010-07-06

  Eva Helene VIP
Så fint om en helgdagsafton!
2010-07-03

  Catharina Edin VIP
Vilken härlig sommarkvällsbetraktelse; du gör det så bra.
2010-07-03
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP