Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aggregationstillstånd

 

Det fanns vinter i frysen,
den plockade jag fram
lade ut
och arrangerade
som tillfälligheter.

Parketten reste sig
när vi rann
längs,
de vissnade frostrosorna
och jag.

Varje pöl bad
mig att bevittna
deras önskan
om att få bli begråtna.

Jag gick under
och skrev på.

De ville hav
och isbrytare
när de dunstade
från.

 

 

 

 




Fri vers av Åsa Pyke
Läst 283 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-04 00:49



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Riktigt givande detta - 'parketten reste sig' är några favoritord ur texten.
2010-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Pyke
Åsa Pyke