Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har vart i Spanien ett tag och har däfrån inte kunnat vara särskilt aktiv på sidan. Här kommer i alla fall en lite försenad hälsning.


Hälsning från Barcelona

En ruffig trappuppgång i Barcelona
Bleka strimmor faller in från en fönsterglugg
i en tjock vägg, lukten av fukt och mögel
Svalor bygger bon i hålrummen
Ett kvittrande på avstånd, pilar i silver
klyver den gråa himlen
Utanför fönstret, på den angränsande bakgatan
Ljudet av staden som vaknar, affärerna öppnas
En pojke sparkar trött en burk framför sig
Ropar att hans mamma, hon som skymtar
i fönstret med huvudet böjt över handfatet, ska
skynda sig ut

Gadvisa stunder av uppvaknande
tar sig genom det halvöppna fönstret
in i den sovandes halvöppna mun
en ensam hund skäller i det gråa
en signal i dimman
Vita lakan fladdrar i trånga gränder
Som andetag i din torra gom

I piren sökte våra tillitsfulla skuggor svalka
Solen steg, reste sig långsamt
en stegrande hingst
stolt i vågsvallet
strödde ett mönster av lekfulla strimmor
över den ännu obeträdda sandstranden

Att vara på resa
Känna gemenskap i ensamheten
En främling bland trötta infödda
Ett flaxande hav av duor
flydde torget, i den stund ditt hjärta slog
Punkter av svart sol på din näthinna
Klockorna i Santa Maria del Mar
ringer in Siestan.




Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 175 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-07-06 13:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin