Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lägenhetskomplex

Fönstret åt staden, stängt
röster bakom persiennerna
en trappuppgång, ansikten
inneslutna i moln av cigarettrök
som en bikupa, i hålrum i stenruiner
bygger människor bon
en tärning som kastas
i lägenheten bredvid, en hand
som far fram och tillbaka
över 60-talstelefonen
fram och tillbaka
tills signalen är slagen
en ton, tystnad
från bakgården, ett eko
som från en slav som störtar
på en tom arena…




Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 234 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-07-06 13:10



Bookmark and Share


  Gawain
Väldigt cool text. Fullständigt färgsprakande i nyanser som vittrad betong och väderhärjad asfalt. Förort, civilisation. Det andas tungt av bitterhet och det är något av min favorit när det gäller text av det här formatet.

Kolossalbra.
2010-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin