Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tar in det som händer innan natten kommer


JAG SITTER PÅ TRÖSKELN

det blev lite mulet
jag satte mig mig tröskeln

ut mot min uteplats
satt där och såg på

när den lilla trestegshopparen
hoppar sina tre steg, stannar

lyssnar, så drar den upp
en stor lång mask

vinden tar i, det mulnar
än mer, jag längtar efter
lite regn

molnen drar fort förbi
regnet det ute blir

jag sitter länge, ser på
allt som rör sig

den svarta katten kommer
stryker sig mot mina ben

den vill gärna gå in, men det
får den inte, nu vet jag var
den hör hemma

när det inte går, sätter den
sig vid vattenkannan som
den ofta gör

dricker lite vatten, sen
försvinner den åt det håll
den hör hemma

det har blivit svalare, det
känns lite skönare nu, inte
så kvavt som mitt på dagen

hemtjänsten bilar åker fram
och tillbaka, många cyklar

dom bara rusar fram, jag
tycker synd om både personal
och brukarna

klockan börjar närma sig tio
dags för mig att resa på mig
och gå in

i morgon är en annan dag
med nya uppdrag och
möjligheter





anits 6 juli 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-07-06 23:36



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
En stilla stund i kvällningen. Fint!
2010-07-07

  aol
fint i morgon är en annan dag
2010-07-07

  Larz Gustafsson VIP
Mycket fin naturbild.
2010-07-07

  Larz Gustafsson VIP
Jag tycker om det där med att i morgon är en annan dag.
Tänker ofta så.
2010-07-07

  Catharina Edin VIP
Vilken skön stämning, sommarkväll i Sverige -
2010-07-06
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP