Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ullmoln

 

ullmolns flykt på klarblå himmel

betraktas

liggande på rygg i gröna gräset

bilder formas och ändrar form

snabbt

 

björkens skira grenar överst

vill följa med i flyktens dans

fast förankrade

nekas grenars dans i frihet

de dras tillbaka

 

makten att förflytta moln

är inte stark för rötters kraft

blå himmel

vänds i tankens resor

till ett hav med vita segel

 

för att fylla vågors famn

som in mot stranden alltid dras

välkomnande

alltid välkomnande

av frihetens egen önskan

 

(c) tk.

 

 

 




Fri vers (Fri form) av thyra
Läst 217 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-07-07 13:26



Bookmark and Share


  Anders Perols
Fina rader och liknelser.
2010-07-11

  Lady Alassa
Så fint berättat!
Så skall tillvaron, med sina sommarmoln betraktas.
Studera träden underifrån så klarnar tillvarons gåtor.
2010-07-07

    ej medlem längre
Moln är en underbar metafor för frihet och björken för det motsatta. Vacker dikt om frihetskänslan.
2010-07-07
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra