Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det är det sällan jag har, men nu hände det


EN VACKER DRÖM

Jag var trött, riktigt trött
mina ögon ville bara blunda
hela jag ville sova

Vad var det då, som hindrade
mig? Ingenting

Så jag gick och la mig på sängen
försökte läsa en stund, med det
gick inte

Så jag la boken på hyllan tillsammans
med mina läsglasögon

Jag somnade direkt, och jag drömde
en vacker dröm

Jag drömde att jag satt ute på min
altan, såg på mina blommor och njöt

Det var då det hände, någon kom
med en kruka med vackra blommor

Hon ställde krukan med blommorna
längst ner på plattorna, där det
lutar som mest

Kvinnan som med dom vackra blommorna
stannade till, sa till mig, att jag skulle
vårda dom väl

Det var en sällsynt art, det fanns tydligen
bara den och en till i hela världen

Jag lovade göra mitt bästa, så den
skulle överleva till nästa sommar

Det kom fler och fler och ville ge mig
blommor, en man kom med en buske
och den satte han längst ner i hörnet
efter att ha tagit bort ett par av dom
plattor som finns där

Han tog min hand, sa varsågod, nästa
sommar kommer den att ge dig skugga
när du behöver, sen var han borta, vart
han tog vägen hann jag inte se

Jag fick så mycket blommor, att jag nästan
inte kunde resa mig, rädd att trampa
sönder allt det vackra

Jag reste mig från stolen tog min tomma
kaffekopp, tog ett steg i taget tills jag
stod inne i rummet och såg på allt det
vackra, som nu fanns på min uteplats

Det är då jag vaknar, tycker mig höra
någonting, det låter som det är någon
som går på vägen utanför mitt fönster

Fönstret står på glänt, jag ligger kvar
en stund, tänker på det vackra jag
drömt, så går jag upp och ser ut genom
fönstret

Ser på mina blommor, som varken blivit
fler eller färre, när jag tog mig en liten
middagslur




anits 7 juli 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-07-07 16:16



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Vilken ljuvlig dröm.
2010-07-08

  Larz Gustafsson VIP
Blommorna kan handla om gåvor/begåvningar/talenter.
2010-07-08

  poetryGirl
o, så sann...
2010-07-07

  Catharina Edin VIP
Men vilken vacker dröm! Det låter nästan som Jesus själv var på besök; att blommorna är symboler för hans gåvor till dig? Det är min tolkning!
2010-07-07

  Eva Helene VIP
Fascinerande blomsterdröm! Men tror att du ändå var ganska så nöjd när du vaknade med de blommor du har att ta hand om.
2010-07-07
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP