Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en händelse jag kom att minnas, när jag läste tidningen


BÄRPLOCKNING MED AVBROTT

Jag går uppför backen, leder min cykel
backen är brant och lång, jag orkar
inte trampa uppför den

I min cykelkorg har jag bär plockaren
på cykelns styre hänger två hinkar
som jag hoppas fylla med lingon

Solen skiner det är så varmt och skönt
jag lyssnar till fåglarnas sång, det är slutet
på augusti, skolan har börjat efter
sommarlovet

Barnen har åkt till skolan, jag passar på
att ta mig till den plats där jag sett mycket
lingon. ensam kan jag gå där och plocka
inga barn som undrar om vi inte ska åka
hem snart, eller om det inte är dags att fika

Jag tänker på den ilskna tjädertuppen, som
så många varnat mig för, alla gånger jag har
varit på den här platsen, har jag varken sett
eller hört den

Det är då när jag tänker på den, jag tycker
mig höra ett kluckande bakom mig, längst
där nere på hygget, får jag syn på den,
tjädertuppen, stor är den och fort kommer
den emot mig

Jag tar min hink och bär plockare, springer
till cykeln, glad att jag bara hunnit till
kanten av hygget

Jag sätter mig på cykeln, trampar iväg allt
vad jag kan, vänder mig om och tjädern
är inte långt bakom mig

Jag trampar hela vägen hem, till och med
nedför den branta backen, väl hemma
andas jag ut, tar fram termosen med
kaffe

Denna omvälvande händelse får mig att
dricka mitt med havda kaffe vid köksbordet
inte på en stubbe i skogen som jag tänkt






anits 7 juli 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-07-07 22:47



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Fängslande berättelse verkligen.
2010-07-08

  Eva Helene VIP
Nej, ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig! Förstår att den här händelsen etsat sig fast i ditt minne.
2010-07-08

  Larz Gustafsson VIP
Tjäderländerna är en vild stat... Minns då vi hade en galen tjädertupp i Älvkarleby, mitt i samhället.

Snygg bild!
2010-07-08
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP