Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från gatukorsningen

Utanför, i det kaotiska gatukorsmörkret
där ljusstavar från de bländade billyktorna
brottades som utsvultna eldflugor
kring en osynlig älvas lik
där, i midnattsvrålet från oljedunkar
och stegrande asfaltshingstar
hörde jag den blinde och lemlästade mannen
gasta, på ett språk ingen längre förstod
profetior om de fördummades undergång
och psalmer över det som gått förlorat i askan

*
Den gamla kvinnan i Warszawa
vaknar allt oftare om natten
av minnet från isblåa fosforbomber
hon måste somna igen, ta sig samman
och minnas att staden inte längre brinner
någonstans under marken har någon gått vilse
han väcker oss allt oftare om natten
bankar mot golvet, vill komma ut.




Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 403 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-07-08 14:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En text som dramatiskt etsar sig fast...
2012-04-20

  Sonja Sidorow Lapington
Målande etsande bilder och tankar....klokhet och livsvisdom måste du fått med dig i dina gener!
2010-07-10

  Gawain
Din stil är verkligen egen. Gillar ditt sätta att beskriva och måla upp saker och ting, miljöer, känslor. Abstrakt men verkligt på samma gång. Mycket väl balanserat.
2010-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin