Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en händelse som kommer tillbaka till mig ibland


JAG ÄR INTE RÄDD FÖR MÖRKRET LÄNGRE

Ofta skrämde du mig, men en gång
och bara den gången, skrämde du
mig ordentligt

Du stod där i trappan, just där den
svängde, men det visste jag inte

Lampan kunde vi inte tända innan
vi gick upp till sovrummet

Det tändes bara där uppe, bredvid
dörren till sovrummet

Jag hade alltid ficklampan med mig
var rädd att snava på något

Som så ofta glömdes något kvar där
när kvällen närmade sig

Mörkrädd var jag inte men det var
obehagligt att gå i den mörka trappan

Jag var som vanligt sist när det gällde
att gå till sängs på kvällen

Jag släckte och stängde på nedre
botten, började gå uppför trappan

När jag gått några trappsteg kände
jag att något var fel

Jag hade glömt ficklampan

Men jag vände inte om för att gå
och hämta den, utan fortsatte på
min väg mot sovrummet

Det var då något tog tag i mig
höll mig hårt, jag blev rädd alldeles
stel, trodde min sista stund var kommen

Kunde nästan inte andas, då tände
du ficklampan och började skratta

Det där hysteriska okontrollerade
skrattet, som bara du hade

Jag kom till sans, kände rädslan
vilsenheten, frågade när jag
äntligen kunde säga något

Har du tänkt döda mig?

Din blick, dina svarta ögon, såg
på mig, jag såg glädje i dessa
dina ögon

Jag kände hur rädslan tog tag i mig
den fanns där i många år efter den
händelsen

Nu har jag kommit över mina rädslor
jag vet att han vakar över mig, det
är stort mycket stort att veta, att
känna, att vara innesluten i Hans
famn



anits 8 juli 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-07-08 23:50



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Fin sommarbild!!
2010-07-09

  Larz Gustafsson VIP
Ljuset övervinner alltid mörkret.
2010-07-09

  Eva Helene VIP
Mycket svår händelse, som du har kunnat bearbeta och nu kommit ut "på andra sidan".
2010-07-09

  Catharina Edin VIP
Stilrent skrivet om en människa du äntligen är fri från; så skönt att du kan gå vidare -
2010-07-09

  Bibbi VIP
Fruktansvärd upplevelse.
2010-07-09

  aol
en kuslig berättelse, vilken typ,
2010-07-09
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP