Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sedan

 

gnista antänder faller ur stjärnhänder
är det livslåga
är det hopplåga

hoppa
in

en hand en vind
ett ord
vänds till

sträcker
handskål
bjuder

kvar andas
saknad

så många gånger har mitt ansikte strålat
en gång för det vilket är oändligmarker sedan
sedan, ser ett vackert land
sedan
hör vackerfåglar
vida vingar
blommorna är vidsköna doftande nektargömslor
blyga synes ögons stjärndoftan andas
frö släppes
mark
tar emot
spira
spira själ
slingrande omfamnan
följande

silverne nål vandrar in vandrar ut
vad är vad
slingrande omgest vandrar tråd
runt
om
stam
rot krona stam
alltmöte
i sedan

lämnar ditt inre
det är trångt
du söker hålla tillbaka mitt liv
kämpar
ber dig
lägges utanför på ditt bröst
det är kallt
kall orytm
sakta öppnar jag ögonvingar
du ler ej
ejleende
hälsar
hårdfingrar
tar i
sträckte fram händer
mig
hoppades
trodde
vi dansade några varv
en haltande dans
barn ungdom
vuxen
stickor ljuder
garn rinner mellan fingrar
tröja vantar sockor byxor
varmkläder
maskor avig räta
räta avig
en väv av

händer
så upprepas mönstret
repas upp
hoppet
är
en vacker blomma


en hand en vind
ett ord
vänds till

sträcker
handskål
bjuder

kvar andas
saknad

lyssna inåt
lyssnar inåt för att begrava saknaden av händer

med träck torkar jag av mig alla drömmar jag bar
för oändligsedan

regn ser regn falla floder
ånga stiga
dimma
lugn
var
lugn

de skördar

ser ängar torka kvida
skördetröskors skovelhjul
skovelknivar
skär

regn ser regn falla
falla floder
virvla

jord vattnas allt mörkare
är jordsögas pupillskimran
iris regnbågsekrar snurra
blandar lera med halm

de tätar sprickor
mot vind
mot ljus
mot värme
mot värme mot kyla
mot allt

regnfolken vandrar skriver med stavar i jord

hängrännor bågnar
knakar
bubblar över
stuprören
är virvlandebubblande
forsrännor
invånare ser endast förödelse
tätar
täta skott smäller

jord vattnas allt mörkare är jordögas pupillskimran
iris regnbågsekrar snurrar
blandar lera
och halm

jag tar jordens träck torkar av mig alla de drömmar
jag har drömt
alla drömmar jag burit
min hud glöder
smärtregnen faller
struprören
kvider
vidgas
vingar
flyger
ut

gnista antänder faller ur stjärnhänder
är det livslåga
är det hoppets låga
hopplåga

marker flammar hetta
andas svedda

ur månmoders öga
faller
en

tår

rykande rök
rökspiraler
groddar

förststjälkar
stiger ur svedda händer

ur månmoders händer
sköljer silverdimma

begrava är
se
vit lilja
andas

ser en sedan länge sedan stängd port
det är ett berg
det är en grotta
ser en gestalt gå in
träda in
inträda

upplösas av ljus
ljuspilar
strömmar ut från bröstet
öppnar portens stängda

regn ser regn falla floder




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 192 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-07-10 17:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser