Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(aktivitetsdöd heter det)


Slaveri 2010, forts



Tänker på det kära par i trettioårsåldern
jag har i min närhet

Hon jobbar åtta timmar om dagen
(får göra det tyngsta uppgifterna
dessutom)

Han är arbetslös
Han får av soc:

femtusen

- det är halva hyran plus
tretusenfyrahundra
att leva på

Hon får:

fyratusen
(i så kallat aktivitetsstöd)

- det räcker till halva hyran
plus tvåtusenfyrahundra
att leva på

Hon vill inte komplettera med
soc

Hon vill slippa soc

Hon vill inte ha soc


Men om hon flyttade
ifrån honom

och om hon accepterade soc -


vilket nedköp för samhället!


Situationen börjar
äta sig in
i hennes själ

så vem vet,

de kanske flyttar isär


om det fortsätter




så här










Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Gunwale VIP
Läst 311 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-10 19:33



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
när jag vinner tvåhundra miljoner på lotto o joker så skall jag hjälpa alla jävlar som aldrig hjälpt mig, de som hjälpt mig har redan sitt på det torra...
jag står gärna på din sida av den här floden Stycks...
(politikerförakt - det förakt politiker känner för verklighetens människor)
2010-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP