Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
så efterlängtat är det länge sedan det var regnet


SÅ KOM DET ÄNTLIGEN, REGNET

Så kom det då, det efterlängtade regnet
det blev mörkare och mörkare på himlen

Så kände jag dom, några regndroppar
på min rygg, när jag vattnade mina blommor

Så kom mullret, åskan och Tor var på väg
jag tog med mig block och penna, gick ut
och satte mig på altanen

Det var jag inte ensam om att göra, runt
omkring satt det folk på sina balkonger

Det fanns några barn, som tycktes gilla
regnet, sprang runt ute och försökte
fånga dropparna som kom ner

Så kom den första blixten, strax efter
kom mullret, och det dånade ordentlig

Då sprang barnen in, för regnet ökade
det som baradroppat lite grann, satte
nu fart och regnet öste ner

Regn dropparna slog i backen, jag drog
in mina ben, lyfte ner dom från pallen

Men till slut slog regnet hårt in på altanen
på mig och på fönstret, då gick jag in, lät
en glipa på dörren stå öppen, för att få in
lite luft

Det var inte bara jag som drog mig tillbaka
det blev snart tomt på dom flesta balkonger

Regnet det fortsatte att ösa ner, åskan den
fortsatte att mullra, jag stod en stund och
såg hur det blixtrade runt om

Det var skönt att få luften rensad, det här
vädret är vi många som längtat efter länge





anits 11 juli 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-07-11 22:14



Bookmark and Share


    Ken Cassel
Kanon Stina
Själv så måste jag väl snart dansa regndansen för att vi människor all grönska ska få lite vatten på sin kvarn
I alla fall här över Stockholm

Kramar!

Ken
2010-07-12

  Larz Gustafsson VIP
Här skulle det behövas.
2010-07-12

  Ann-christin
Jag vill också ha regn.Skick över det hit snälla du
så man kan andas igen :-)
2010-07-12

    sajo
Underbart med regnet som föll.
2010-07-12

  Catharina Edin VIP
Avundsjuk blir jag! som kokar i hettan. Ack - regn - vilken välsignelse.
2010-07-12

  Bibbi VIP
Hoppas regnet kommer till min ort också snart.

Tack för denna förnämliga beskrivning!
2010-07-12

  karenina VIP
ja ikväll föll det efterlängtade regnet här också men utan muller
2010-07-11

  aol
bra skriftat, just nu går åskan här, jag ser blixtrna ila kors och tvärs över havet
2010-07-11

  Elaine.S VIP
Just nu skulle det gärna få regna lite över min rygg...gärna lite svala droppar!!
2010-07-11

  Eva Helene VIP
Njutbar läsning för en som har haft 35 grader utomhus och 30 inomhus idag och inget regn i sikte! Du skriver så målande att jag nästan blir lite svalkad - fast avundsjuk också!!
2010-07-11

  LassO
ni har tur, hett som ..... här
2010-07-11

  poetryGirl
Det har inte regnat sen i maj, här i Visby
mycket hett!
2010-07-11

  Suzy med punkterna
Var nyss ute och smakade några få droppar av regn, ljumma och sköna men ack för få.
2010-07-11
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP