Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
allt kändes så konstigt när jag vaknade


JAG MÅSTE HA DRÖMT

Jag hade svårt att somna igår kväll
trots att regnet och åskan gjort det
lite svalare

Jag låg och tänkte på allt och ingenting
det gick inte att somna, jag var klar vaken
så jag gick upp

Ställde mig vid fönstret, såg ut i natten,
tyckte mig se något som rörde sig på
vägen

Det var två personer som kom gående,
det börjar bli mörkare nu om kvällarna
så dom syntes bara som två silhuetter
som kom gående på vägen, helt klädda
i svart var dom svåra att upptäcka

Jag gick och la mig igen, måste ha sovit
en stund, jag vaknade av att en bil bromsade
in, så hördes hög musik, den kom säkert från
bilen, blandat med den höga musiken, hörde
jag röster, glada röster, människor som skrattade
hade trevligt

För att kunna somna om, gick jag och stängde
fönstret, det blev tyst, inga röster hördes in
genom det nu stängda fönstret

Jag somnade snart om, men vaknade av att
det var alldeles för varmt i rummet, så jag gick
upp och öppnade fönstret igen, genast blev
det skönare och jag kunde somna igen

Klockan halvfyra var det färdigt igen, då satt
skatorna igång med sin morgonkonsert, så
det var bara att gå upp och stänga fönstret
igen, hörde tidningen komma, hämtade den
och la den på köksbordet

Nu gick jag och la mig igen och tänk, jag
somnade om, för vilken gång i ordningen
det minns jag inte

Men jag vaknade med ett ryck, ser på klockan
hinner tänka nu kommer jag försent, men till
vad, det vet jag inte, hur jag än försöker komma
på vad det är jag ska göra

Men jag kommer inte på något, i almanackan
står ingenting, den är tom, jag måste ha drömt

Men vad har jag drömt?

det vet jag inte, och det kanske är lika bra

Jag tänker gå och lägga mig igen, men när
jag ser att klockan snart är åtta, gör jag i
ordning mitt kaffe, tar tidningen, sätter mig
och börjar bläddra i den, medan jag väntar
på att kaffet ska bli färdigt

Jag läser om ovädret, som på vissa håll blev
förödande, kaffet är färdigt, jag hämtar en
kopp, sätter mig vid köksbordet igen, ser ut
genom fönstret, där ute väntar ännu en dag
med sol och blå himmel, men idag blåser det
riktigt ordentligt, det kommer att ge lite svalka

Men jag längtar efter ett ordentligt regn, som
gör att naturen får liv, så jorden kan grönska
int vara så torr som nu, det längtar jag efter
en tidig måndagmorgon i juli



anits 12 juli 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-07-12 20:30



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det var inte jag...the man in black...
2010-07-14

  Bibbi VIP
Skriver under på Eva Helene här.
2010-07-13

  Eva Helene VIP
Ja sådär kan det vara ibland, när natten inte ger någon ro och när man inte riktigt får fatt i sina drömmar. Väl beskrivet!
2010-07-12

  Catharina Edin VIP
Vilken stökig natt! Så fint skrivet av dig, du skriver så bra.
2010-07-12
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP