Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ni som händelsevis bor i, eller någon gång varit i, området kring Billdal eller Skintebo kanske känner igen sig i miljöerna.


Avtryck

jag söker det vackra i det skenbart fula
alla storslagna monument jag besökt i fjärran städer
och sedan återvänt och tänkt: det finns inget vackrare!

en gungbräda vilar i eftermiddagskuggan
silvergrått trä, nedbrutet sen 70-talet
den gamle hästen med rostspiralen sover på svaj
lekplatser, massproducerade
oaser i det förgångna, jag vårdar er väl

men ändå var det alltid nått annat
det var här jag drömde mig bort till fjärran världar
kanske är det därför jag aldrig kan lämna dig mer
jag vill inte bort längre

alla dessa vägar vi gått så många gånger
bron vid laxtrappan
majskymning över Billdalspark
häxgrottan med sin damm
av slumrande näckrosögon
Skinteboskolan i blom,
kulorna på gårdsplanen,
de väldiga pilträden som vinkade i vinden
när vi en gång aldrig vandrar här mer
vad finns då kvar av oss i dessa vägar
jag måste tro
att en liten del av oss
aldrig försvinner
att vi lämnat spår i asfalten...




Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 350 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-12 22:19



Bookmark and Share


  Msann
"jag måste tro
att en liten del av oss
aldrig försvinner
att vi lämnat spår i asfalten..."

Älskar't! :)
2010-07-13

    ej medlem längre
En text som andas lite av lugn och stillsam Försoning. Att söka det vackra i det skenbart fula är nog en väldigt ljuv känsla, och minnena av det förflutna sprider också ofta ett aningen magiskt ljus över tingen. Visst drömmer man sig ofta bort från den mark där man en gång växt upp, men här verkar det som om diktjaget har slagit sig till ro och funnit en plats i såväl sinnet som på jorden som kan kallas centrum, vilopunkt och hemvist. Det finns också en mild, lite bitterljuv, känsla i dikten, och ett skimmer. De starka minnenas lyskraft och hoppet om att någonting faktiskt stannar kvar och gör avtryck, trots saker och tings obotliga och ibland rätt plågsamma föränderlighet.
2010-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin