Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnesfragment

---------------------------------------
minnesfragment-------------------
---------------------------------------------------------
Så vaknade en av de drunknade
Mindes som i dvala vågornas brus mot strand
Och tänkte:
Stängd är dörren, stängda är fönstren
Länge skall stjärnor stråla, länge skall kometen falla
Innan den når jorden och väcker de sovande
Stängd är dörren, stängda är fönstren
Det är mörkt omkring mig.
------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------
Det var påskafton en gång i kylig April
Vid havet hade de tänt ett bål att hälsa våren
Vattnet var stilla, en himmelsblå spegel, flöt i ett skymningslugn
Över gyttjestranden med vägar av stenar, som den som ville till horisonten
Kunde följa utan att blöta sina fötter.

Runt elden samlades skaror av röster, röster vars ansikten skymtade i kvällen
Jag minns att jag hörde någon säga något om ingenting alls
Jag minns att jag hörde barnen som skrattande sprang över klipphällen ovan viken
Vem var det som kom i skuggan av bålet?
Vem var det som kom och sedan sprang ifrån oss?
Vem är det som kommer om natten, alltid, alltid om natten
Vem är det som kommer om natten och sedan springer ifrån oss?
Springer, rinner ifrån oss.
Tiden, tiden rinner ifrån oss.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------
-----------------------------




Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 201 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-07-13 17:51



Bookmark and Share


  Msann
Gillar textraden "Jag minns att jag hörde någon säga något om ingenting alls"!
2010-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin