Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Greppet stelnade kring kompassen

det är så det har varit, att
jag har letat efter släktskap

som jag aldrig lyckats fånga

som runnit iväg när det skymtat
som någon i ett tågfönster
när tåget lämnar stationen

tittandes långt, men sedan
stängt dörrar och grindar
tagit plats och rest sin väg
läsandes en gammal tidning
från krigslutet

greppet stelnade kring
kompassen

och nålen snurrade




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-07-13 21:25



Bookmark and Share


  Anna*
Du beskriver det flyktiga på ett fantastiskt sätt! Applåd och bokmärke ☺
2010-07-14

  Catharina Edin VIP
Den känslan kan man känna igen. Tåget rullar ut från stationen, och det är redan över, det som aldrig blev.
Gillar särskilt det där med tidningen!
2010-07-13

  Suzy med punkterna
Gripande
2010-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP