Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den första måndagen/ eller, Din säng är min ram mot himlen








En gloria skimrande
från den kvävande morgonsolen


du pulserar,
du är gatorna, dånande asfalt och avdunstande sten


ditt bländande hår äter upp kudden
och din blick trevar, som mina händer


vandrandes över hela dig


~¤~


Sirenerna dånar


det är krig utanför vårt fönster
eller jordens undergång

människorna kryper längs väggarna
de försöker finna varandra i askan
av sina osammanhängande liv


Jag bygger ett skyddsrum
mellan täcket och din brinnande kropp


~¤~


jag har skrivit dikter, på väggen ovanför din säng

en kärleksförklaring till livet

som jag fann bland dina kritvita lakan;




kom


kom och ta mig, gör mig till din,


du är det enda som slår


mellan mina revben












Fri vers (Fri form) av Jazz Baronen
Läst 343 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-07-13 22:18



Bookmark and Share


  Mikaela P
Åh, så underbar!

"Jag bygger ett skyddsrum
mellan täcket och din brinnande kropp"

Den biten fick mig nästan att rycka till,
så mycket kändes det.
2010-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Jazz Baronen
Jazz Baronen