Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skönt att värmen tagit en paus


SVALKA

Jag såg ut genom fönstret, molnen började
torna upp sig, ute på altanen var vått, nu
såg jag att det regnade

Så jag gick ut lät regnets droppar träffa mig
det kändes så svalt och skönt, nu kanske
mitt illamående och trötthet snart går över

Värmen idag har gjort mig orkeslös, trött
sova det har varit bäst och skönast denna
torsdag i juli månad

Ute där satt jag en liten stund, det blåste
vinden gjorde det svalt och skönt, jag såg
hur vinden vred och vände

Hur den tog tag i parasollet ville lyfta det
men det gick inte, det satt stadigt fast i sin
fot av sten, mitt kaffe blev snabbt kallt, men
mig gör det inget

Dricker det helst lite ljummet, min penna
den tog vinden tag i, det var för mig bara
att resa mig upp och ta fatt den

Papperen i blocket det vinkade fram och
tillbaka, några rader blev det skrivna, men
jag njöt mest av svalkan, den sköna kvällen
som jag fick njuta av





anits 15 juli 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-07-15 23:24



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Svalkan var välbehövlig och välkommen.
Vi var nere i 19,9 i går kväll.
2010-07-16

  poetryGirl
På ön är det lika torrt sen i maj...
2010-07-16

    sajo
Vi var i Ludvika och där blev det världens störstskur och vi var som genomvåta katter.

Men skönt med välbehövlig svalka efter en kvalmig dag.

Bra skrivet.
2010-07-16

  Eva Helene VIP
Fin, svalkande läsning!
2010-07-16

  Bibbi VIP
Också jag fick regn äntligen.
2010-07-16

  Catharina Edin VIP
Ja, det var fint skrivet av dig.
2010-07-16

  aol
så fint skriftat vännen.
2010-07-15
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP