Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det känns som jag är ensam i hela området så tyst och lugnt är det


FREDAG EFTERMIDDAG 16 JULI 2010

En ensam bil står på den stora
parkeringen, den är min

Det är tyst och lugnt i området
det jag hör och ser lite då och
då, är när hemtjänsten kör, snabbt
förbi på vägen till nästa brukare

Nu har jag ett större parasoll, som
också går att vinkla, så nu sitter
jag ute, med skuggan vilande över
mig

Det är ljuvligt skönt, inte så soligt
och hett som tidigare, nu sitter jag
bakom mina blommor och njuter

Jag gör inte mer än nödvändigt
idag mår jag bättre, regnet igår
kväll och inatt, har gjort att det
är lättare att andas

Jag sitter och ser på svalorna
när dom flyger över taken och
jagar insekter

Ser sädesärlan hur den går och
hoppar på gräsmattan, ungarna
som blivit stora nu går bredvid

En av alla katter som finns här
ligger och rullar sig på asfalten
det kliar nog i pälsen nu när det
är så varmt

Katten är stor och pälsen är tjock
och yvig, jag brukar klappa den
ibland, den hälsar ofta på hos mig
dricker gärna vatten ur min vattenkanna
som jag har stående på altanen

En dam kommer gående med sin
rullator, idag går det långsamt, hon
stannar och vilar en stund, värmen
tar på krafterna för alla, gammal som
ung

Jag känner en doft, någon som håller
på och bakar i värmen, det doftar av
nybakat bröd, någonstans ifrån, det
doftar underbart

Det får mig att längta efter en kopp
kaffe, dags att gå in och göra i ordning
en bricka med eftermiddags fika, att ta
med ut på min härliga altan





anits 16 juli 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-07-16 15:13



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Tack för en rofylld och behaglig text.

"En ensam bil står på den stora
parkeringen, den är min"

Tycker om de två första raderna lite extra.
2010-07-17

  Eva Helene VIP
Fridfullt och lugnt. Fin betraktelse!
2010-07-17

  Eaglemountains VIP
Underbar sommarberättelse till en vacker bild! APPLÅD!
2010-07-16

  Catharina Edin VIP
Så skönt det låter i ditt område, på din altan, i din värld.
2010-07-16
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP